Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD)

Egyesület/Társaság vezetőjének neve: ifj. Klement Kornél
Cím: Ringstr. 16, 63128 Dietzenbach

E-Mail: kornel.klement@buod.de
Honlap: www.buod.de


56-os Hagyományörző Társaság

Egyesület/Társaság vezetőjének neve: id. Klement Kornél
Cím: Wikingerstr. 1, 63128 Dietzenbach


Cifra Magyar Gyermek és Ifjúsági Táncsport Egyesület

Egyesület/Társaság vezetőjének neve: Klement Nándor
Cím: Wikingerstr. 1, 63128 Dietzenbach

E-Mail: info@tsv-cifra.de
Tel.: 06074/3707347 és 0178/5149441
Honlap: www.tsv-cifra.de

Fő célunk a foglalkozások alkalmával a népijátékok, énekek, táncok, a magyar népi kultúra megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel; a közös játék és táncolás alkalmával pozitív élményt nyújtani nekik.

Mai sokrétű és rohanó világunkban fontosnak tartjuk, különösen itt külhonban, hogy az ifjúságot, a fiatalokat is magyar népi kultúránk és értékeink megőrzésére buzdítsuk.
Amit a gyerekeknek nyújtunk, azt szakirodalomból, felvételekből, saját ötletekből, továbbképzésekből és a több évtizedes táncos, 20 éves pedagógiai és 10 éves tánctanítási tapasztalatból merítjük. Heti rendszereséggel folytatjuk az oktatást öt korcsoportban 3-tól 25 éves korig.
A kisebbeknél még a népi játék van túlsúlyban és ismerkedünk az ugrósok alapelemeivel. Az idősebb korosztályokkal a Nyugati, Dunai táncdialektus (Sárközi, Mezőföldi) és a Tiszai táncdialektus (Kazári, Galgamenti, Szatmári, Dél-Alföldi) táncaival foglalkozunk. Az ifi (14 év felett) korosztállyal pedig az Erdélyi táncdialektus táncaival ismerkedünk: Mezöségi, Kalotaszegi, Mezökölpényi, Széki.

Negyedévenként táncházakat is rendezünk évtizedek óta.

Nagyszerű érzés, hogy mintegy tíz év munkája után Frankfurtban, öt korcsoportban mintegy 65 /70 gyermeket, fiatalt tudtunk népi értékeinket közvetítésére megnyerni, lelkesíteni. Sőt a népdalok, néptánc iránti érdeklődés, lelkesedés és szeretet csíráját sikerült ezekben a családokban elültetni.