Magyar Szent György Lovagrend

Egyesület/Társaság vezetőjének neve: Mátyus András
Cím: An der Schloßmühle 22, 64589 Stockstadt

E-Mail: matyus_andras@web.de
Telefonszám: 003615883416
Fax: 0036158917719
Honlap: http://www.szentgyorgylovagrend.eu/

Rendünket 1326-ban Károly Róbert királyunk alapította Visegrádon. A török és később a kommunista idők után 1991-ben újra "ébredt," és ma a történelmi Magyarországon kívül több európai országban tevékenykedünk. Templomok, iskolák,diákok,szegények megsegítésén dolgozunk, a hagyományok őrzése és ápolása is a feladatunk.

Rendünk központja Visegrád,   a nyugat-európai központ pedig Passauban található. Rendünk, nagypriorátusokra van feloszva, pl. Skandináv nagypriorátus, német nagypriorátus, ezek pedig priorátusokra. A priorátusok élén a prior áll, és az összpriorátusokat pedig a nagyprior vezeti, aki jelenleg Mátyus András.

Támogatjuk a Rákóczi Szövetséget, a Böjte Csaba Alapítványt, a tóthfalusi internátust, a múzskai leány- és fiú  kollégiumot,  Pál Péter Alapítványt, a Csángó Szövetséget, a délvidéki szegénysorsú, de jó tanuló magyar diákokat és lehetőségeink szerint még sok mást.

Ifjúsági táborokat szervezünk, ahol Kárpát-medence minden részéről jelen vannak magyarok. Nyári egyetemet tartunk, a történelmi Magyarország különböző helyszínein, ahol nagytudású előadók tanítják az elmúlt idők igaz történelmét. 2016-ban Gyimesbükkön, 2015-ben Nyíregyházán, 2014-ben Szombathelyen, 2013-ban Szabadkán, 2017-ben pedig Rozsnyón kerül megrendezésre a nyári egyetemünk.

Európa nyugati részén 138 Rend tagunk van.  Ezeknek a nagy Embereknek köszönhetjük a fent leírt eredményeket.

ISTEN óvja Hazánkat, ISTEN óvja  Rendünket!