A Csilla von Boeselager Alapítvány önkéntes segítőket keres Magyarországra indítandó segélyszállítmányok rakodásához.

Az alapítványt a Budapesten született Fényes Csilla és férje Dr. Wolfhard von Boeselager alapították 1991-ben. 1989 nyarán a kelet-német polgárok Budapestre való tömeges menekülése váltotta ki Csilla von Boeselager kezdeményezését egy menekülttábort létrehozására. Kozma Imre atya segítségével létre jött az elképzelés, egy 30.000 férőhelyes tábor. Ezentúl az alapítvány 27 éve küld tárgyi segélyszállítmányokat Kelet-Európába (Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Románia és Ukrajna). Lehetőségeikhez mérten átlagosan évi 50 kamiont indítanak. Csilla von Boeselager munkásságáért Európa-szerte ismertté vált és több díjat is kapott, például: Európai Díj az Emberi Jogokért vagy a Magyar Köztársasági Érdemrend Kitüntetése.

Az alapítvány elkötelezettségét és elszántságát mi sem mutatja jobban, mint a 81 éves Elisabeth Fessl de Alemany. Erzsébet asszony évtizedek óta segíti az alapítvány munkáját és ő a segélyszállítmányok szervezője, kapcsolattartó személye. A becsület és segíteni akarás azok a tulajdonságok, amelyek nem hiányozhatnak egy önkéntes segítőből és amelyek Erzsébet asszony munkásságát végig kísérték az évek során.

Ha te is segíteni akarsz, akkor jelentkezz a következő elérhetőségek egyikén: eilsabethfessl@hotmail.de vagy 0049-(0)176-97994285. 

Írta: Páll Fatime