Július 1-jén tartotta tanévzáró műsorát a Kölni Érsekség Római Katolikus Magyar Lelkészségének Hétvégi Magyar Iskolája és Óvodája.

A ünnepséget Lukács József plébános és Szegner Balázs düsseldorfi magyar főkonzul nyitották meg. A nyitóbeszédekben kitértek a magyar nyelv átadásának és megőrzésének fontosságára.

A hagyományokhoz híven a megnyitó után az óvodások műsora következett. Az ovisokat Bartha Mónika és Bartha Péter készítette fel. Ezután az iskolások verses, mesés, zenés előadására került sor. Elsőként a és a Mindentjáró malmocska magyar népmesék hangoztak el. A mesék után -- követve az ovisok témáját -- maradva az ételeknél, különböző verseket adtak elő a gyerekek. A versek asztalán volt Tyúkhúsleves, Körömpörkölt, Mákos tészta és Nyári alma. A versek után Kodály Zoltánra emlékeztünk: idén ünnepeljük nagy zeneszerzőnk és népzenekutatónk születésének 135. és halálának 50. évfordulóját. Ennek tiszteletére a műsor végén a gyerekek nyolc Kodály-gyermekdalt adtak elő hangszeres kísérettel. A gyerekeket Mustos Edit készítette fel.

Előadás, Suliújság, jutalom mágnes, “bizonyítványosztás”, taps, taps és taps. Aztán vége. Ezzel felkerült az áhított “V” betű az “AKÁCIÓ” elé. Mindenkinek szép nyarat kívánunk, a következő tanévben újra találkozunk!

A rendezvény képeit ide kattinva érhetik el.

Írta: Páll Fatime