Sok szeretettel meghívjuk a Düsseldorfi Magyar Főkonzulátus által megrendezésre kerülő oktatási módszertani találkozóra. A találkozó célja a 2017 márciusában megrendezett oktatási fórumok folytatása.

Az első találkozón történt bemutatkozást követően a szervezetek kapcsolatba léphettek egymással. A mostani találkozó célja, hogy az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban élő tanárok, pedagógusok között a személyes kapcsolat megerősödjön. Továbbá szeretnénk, ha lehetőség nyílna betekintést nyerni egymás pedagógiai munkájába, megvitatni és elemezni a pedagógiai módszereket, hogy a későbbiekben a legmegfelelőbb módszereket alkalmazhassuk a munka során.

A találkozón két előadásra kerül sor: „A többnyelvűség kutatásának aktuális eredményei” illetve „Állami támogatási lehetőségek külföldi iskolák, gyerekcsoportok részére” címmel. Az előadások után egy aktívabb részt tervezünk műhelymunka formájában az alábbi két fókusztémával: „A magyar írás és olvasás elsajátításának szakaszai és oktatási módszerei” illetve „Népi hagyományok a magyar nyelvoktatásban”.

A program regisztrációhoz kötött, kérjük, részvételi szándékát 2017. december 31-ig jelezze az alábbi e-mail címen.

Helyszín: Münster

További információk és jelentkezés: Páll Fatiménél, pallfatime@gmail.com