Schwartz László (Leslie Schwartz) 87 éves holokauszt-túlélőt a münsteri német-magyar baráti társaság tiszteletbeli tagjának választotta. Az erről szóló oklevelet a baráti társaság elnöke, Óhidy Andrea professzor asszony adta át a münsteri városháza dísztermében. Az ünnepség keretében Münster város főpolgármestere, Marcus Lewe (CDU) köszöntötte Schwartz urat, aki beírt a város Arany Könyvébe. Az Egyesült Államokban élő, de münsteri származású felesége révén gyakran Németországba látogató ünnepelt eredeti magyar keresztnevével írta be magát az Arany Könyvbe.

Az ünnepségen jelen volt Michael R. Keller, az Egyesült Államok düsseldorfi főkonzulja és a düsseldorfi magyar főkonzulátus ideiglenes ügyvivője. A münsteri német-magyar baráti társaság tagjai mellett megjelent a helyi zsidó közösség vezetője is.

A helyi sajtó fényképes tudósítást közölt az eseményről, a rendezvény képei ezen a linken érhetők el.

Schwartz László rendszeres előadói tevékenységet fejt ki a holokuaszt és saját emberi történetének megismertetése érdekében, melynek keretében iskolákba látogat el, előadásokat tart, beszélgetéseken találkozik a fiatal generáció képviselőivel.