2018. június 30-án tanévzáró ünnepségre gyűltek össze a Kölni Érsekség Római Katolikus Magyar Lelkészség Hétvégi Magyar Iskolájának és Óvodájának gyerekei és pedagógusai. 

Az ünnepi műsor Lukács József plébános, az iskola vezetőjének megnyitó beszédével kezdődött, amiben beszámolt a tanévben történt dolgokról és eseményekről. Elmondta, hogy milyen rendezvényeken szerepeltek az iskola tanulói, milyen versenyeken vettek részt és képviselték iskolánkat Magyarországon meghirdetett versenyeken is. Ezután az óvodás gyerekek a nyárra készülődve egy kis táncos műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Az ovisokat Bartha Mónika és Bartha Péter készítették fel. A picikék műsora után az iskolások léphettek színpadra. Ebben az évben Mátyás Király emlékév van. Mátyás születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulójaalkalmát ünnepeljük, ezért a kölni iskolások műsorának témája is Mátyás Király volt. A gyerekek elszavalták Pothurzsky Géza: A három bakkecske, illetve Arany János: Mátyás anyja című verseket. A műsor közben zenei darabokat hallhattunk a gyerekek előadásában. A műsor a megérdemelt jutalmak átadásával, a bizonyítvány osztással folytatódott amit egy szép záróének, a Mátyás király követett. 

Ezután József atya kívánt jó nyarat a tanulóknak, szüleiknek és a pedagógusoknak. Bejelentette a várva várt mondatot: a 2017/18-as tanév lezárult, kezdődik a VAKÁCIÓ.

Írta: Páll Fatime