Hírek

Kulturális rendezvény a Petőfi-emlékév keretében

Telt házas rendezvényen ünnepeltük Düsseldorfban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, akinek versei mellett irodalomtörténeti előadás, zene és tánc is szerepelt a műsorban. Vendégeink végül „pilvaxos” finomságokat – többek között pozsonyi kiflit és Unicumot – fogyaszthattak. Itt a költő is biztosan jól érezte volna magát! 

Tovább

MEGHÍVÓ - PETŐFI 200

Kétszáz éve született Petőfi Sándor, a magyar irodalom egyik legmeghatározóbb alakja. A kerek évforduló alkalmából a Gerhart-Hauptmann-Haus-szal és a Literaturbüro NRW-vel együttműködésben, irodalomtörténészek, színészek, zenei feldolgozások és egy kiállítás segítségével emlékezünk a költő munkásságára és korára. A rendezvény végén a Pilvax hangulatát megidéző büfébe invitáljuk vendégeinket.

Az eseményen, melyre június 19-én 19 órától a Gerhart-Hauptmann-Haus-ban (Bismarckstraße 90, 40210 Düsseldorf) kerül sor, Önt is szívesen látjuk. További információkat a mellékelt meghívóban találnak. Jelentkezni a kult.dus@mfa.gov.hu címen lehet. Szeretettel várjuk Önöket!

Tovább

A Düsseldorfi Főkonzulátus 2023. májusi hírlevele

Tisztelt Honfitársaink!

Megjelent főkonzulátusunk májusi hírlevele, annak megtekintéséért, kattintsanak IDE.

Tovább

GO EAST - MAGYAR RÉSZVÉTELLEL

Az elmúlt évek sikeres együttműködésének folytatásaként hazánk 2023-ban is részt vesz a közép-kelet-európai filmek egyik legnagyobb fesztiválján, a wiesbadeni goEast-en. A versenyprogram része Szilágyi Fanni „Veszélyes lehet a fagyi” című játékfilmje, amely egyben itt ünnepelheti németországi premierjét is. A program további érdekessége, hogy április 26. és 30. között egy 14 filmből álló magyar animációs filmblokkot is bemutatnak.

A magyar filmes program ITT érhető el.

További információ: www.filmfestival-goeast.de/

Tovább