Hírek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Észak-Rajna-Vesztfáliába látogatott

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter 2018. november 26-án Észak-Rajna-Vesztfáliába látogatott. A magyar diplomácia vezetője Düsseldorfban tárgyalást folytatott Stephan Holthoff-Pförtner, szövetségi, nemzetközi és európai ügyekért felelős miniszterrel. A délután folyamán Szijjártó Péter Sigmar Gabriel korábbi német szövetségi külügyminiszter meghívására, aki Európa-szeminárium sorozatot vezet a bonni egyetemen, előadást tartott az egyetemi diákság előtt Európa helyzetének és jövőjének magyar megítéléséről.
Tovább

70. Frankfurti Könyvvásár

2018. október 10-14. között került megrendezésre a 70. Frankfurti Könyvvásár, melyen a Magyar a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete immáron 30. éve képviselte a magyar irodalmat és a magyar könyvszakmát. Az idei díszvendég Grúzia volt, a Német Könyvdíj-at idén Inger-Maria Mahlke berlini írőnő kapta „Archipel” c. regényéért.
Tovább

Magyar vonatkozású programok a Frankfurti Könyvvásáron

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciáért Felelő Helyettes Államtitkárság Publishing Hungary Osztálya és a Stuttgarti Balassi Intézet a Frankfurti Könyvvásár közönségi napjaira magyar programokat tervez.
Tovább

Dr. Háry András, a Zalazone ügyvezetőjének előadása az Automechanika kiállításon

A frankfurti nemzetközi autóipari vásár, az AUTOMECHANIKA konferenciaprogramja keretében tartott előadást 2018. szeptember 12-én dr. Háry András, a Zalazone ügyvezetője a tesztpálya projektről és annak autóipari vállalatok számára nyújtott lehetőségeiről.
Tovább

Pályázati lehetőség a RuhrSummit keretében startupok számára

A német gazdaság szívének tekintett Ruhr-vidék legjelentősebb, nagyszabású, kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciájára, a RuhrSummit-ra 2018. október 10. és 12. között, Bochumban kerül sor. Ez évben a nemzetközi startupok és kooperációk állnak a rendezvény középpontjában. A főkonzulátus szervezésében a Budapesti Vállakozásfejlesztési Közalapítvány segítségével magyar startupok részvételére is sor kerül.
Tovább