Hírek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Diplomataképző Program

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium, ill. a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködésében megvalósuló Diplomataképző Programjára.

A Diplomataképző Program időtartama: 2024. szeptember 1. – 2025. augusztus 31.

A résztvevők havi nettó 275.000 forint ösztöndíjban részesülnek.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 5. (vasárnap)

Tovább

Március 15-i nemzeti ünnepi megemlékezés

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a düsseldorfi Német – Kelet-Európai Fórumban került sor nemzeti ünnepi megemlékezésünkre. Szilágyi Gergő főkonzul köszöntője után Josef Neumann, az Észak-Rajna-Vesztfáliai Parlament képviselője, a hazánkért és régiónkért felelős baráti tagozat alelnöke és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke mondott beszédet.

Ezt követően Balázs-Piri Soma Junior Prima-díjas zongoraművész, a Virtuózok szólistája Chopin, Liszt, Beethoven, Schumann műveivel és szenzációs játékával kölcsönzött forradalmi hangulatot az estének. Az ünnepség keretében átadtuk a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Lelley Jan Iván mikológus professzor részére. Nekik és minden kedves vendégünknek, honfitársainknak és német barátainknak is köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat, s együtt emlékezhettünk hős elődeinkre.

Tisztelet a bátraknak!

 

Tovább

Magyarország 25 évvel ezelőtt vált a NATO teljes jogú tagjává

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált a NATO, az Észak-atlanti Szerződés Szervezete teljes jogú tagjává. Négy nappal később felvonták nemzeti lobogónkat a Szövetség brüsszeli központjában. Hazánk azóta is a szervezet aktív, elkötelezett tagja és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.

Tovább

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A BALASSI NYÁRI EGYETEMEN VALÓ RÉSZVÉTELRE

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Nyelvi Képzésekért, Diaszpóra és Balassi Programokért Felelős Főosztály ösztöndíjpályázatot hirdet a 2024 nyarán megrendezésre kerülő Balassi Nyári Egyetemen való részvételre.
A pályázat célja, hogy az elnyerhető ösztöndíj segítségével a Balassi Nyári Egyetemen résztvevők fejleszthessék magyarnyelv-tudásukat, valamint elmélyíthessék és megerősíthessék Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket.
 
A pályázati felhívás magyar és angol nyelven a KKM Balassi Ösztöndíjprogram honlapján, a balassieducation.hu website-on található:
 
Pályázati határidő: 2024. március 28.
Tovább