Hírek

Wolfgang Kessler kutatási díjak kiosztása a Magyar Tudományos Akadémián

A bonn-berlini Német Magyar Társaság (DUG) elnöksége szeretettel meghív minden érdeklődőt a Wolfgang Kessler agrárkutatási díjainak kiosztására a Magyar Tudományos Akadémián.
Tovább

Schwartz László holokauszt-túlélő méltatása Münsterben

Schwartz László (Leslie Schwartz) 87 éves holokauszt-túlélőt a münsteri német-magyar baráti társaság tiszteletbeli tagjának választotta. Az erről szóló oklevelet a baráti társaság elnöke, Óhidy Andrea professzor asszony adta át a münsteri városháza dísztermében. Az ünnepség keretében Münster város főpolgármestere, Marcus Lewe (CDU) köszöntötte Schwartz urat, aki beírt a város Arany Könyvébe. Az Egyesült Államokban élő, de münsteri származású felesége révén gyakran Németországba látogató ünnepelt eredeti magyar keresztnevével írta be magát az Arany Könyvbe.
Tovább

A te segítséged is számít!

A Csilla von Boeselager Alapítvány önkéntes segítőket keres Magyarországra indítandó segélyszállítmányok rakodásához.
Tovább

Csengő Zoltán gyakornoki projektje a FAKT AG-nál

2017. július 24-én Hubert Schulte-Kemper esseni magyar tiszteletbeli konzul, a Fakt AG vállalat alapítója és elnöke Szegner Balázs düsseldorfi főkonzul és Werner Arndt, Marl polgármestere társaságában mutatta be Marlban a helyi sajtónak Csengő Zoltán pécsi egyetemista, a Fakt AG gyakornokának munkáját, amelyben a magyar izoglükóz gyártási kapacitás fontosságát és jövőbeli fejlődési potenciálját mutatta be. A gyakorlatra a Hageni Távegyetem és a Pécsi Tudományegyetem sok éve fennálló együttműködésének keretében került sor.
Tovább

Magyarország bemutatkozása az ÉRV-i Középvállalatok Fórumán

Az idén június 28-án megrendezett Középvállalatok Fórumán (NRW Mittelstandsforum) a Düsseldorfi Főkonzulátus kezdeményezése révén Magyarország és Csehország kapott lehetőséget a kiemelt bemutatkozásra az NRW.Internationallal együttműködésben. A digitalizáció mellett a külgazdaság is a 2017-es fórum egyik központi témája volt.
Tovább