Hírek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – FUTURE LEADERS PROGRAM

A Magyar Külügyi Intézet idén már harmadik alkalommal hirdeti meg Future Leaders Program angol nyelvű ösztöndíját 30 év alatti külpolitikai kutatók/elemzők, ill. frissen végzett, a diplomácia iránt érdeklődő fiatalok számára. A programra 2024. október 1. és 2025. január 31. között kerül sor. Jelentkezési határidő: július 19.

További információk és jelentkezés: https://hiia.hu/call-for-applications-future-leaders-program/

 

Tovább

Magyar nap az „Álmok stadionjában”

A magyar-német EB-csoportmérkőzés előestéjén, június 18-án a Düsseldorfi Kulturális Hivatal által kezdeményezett, az Európa-bajnokság folyamán minden résztvevő ország számára megjelenési lehetőséget biztosító rendezvénysorozat keretében, az „Álmok stadionjában” mutathattuk be hazánkat.

A program Szilágyi Gergő főkonzul üdvözlő szavai után egy, a két válogatott korábbi mérkőzéseit bemutató, egyben a másnapi összecsapás esélyeit elemző beszélgetéssel indult, melyet Réthy Béla, a „német futball hangja” moderált. Abba bekapcsolódott Stephan Keller főpolgármester is, a további résztvevők Lőw Zsolt, a Bayern München másodedzője, valamint Jürgen Mittag, a kölni sportfőiskola történész professzora voltak. Mellettük „kortanúként” a városban élő, 100 éves Elfriede Steigledert is megszólaltattuk, aki maga is részt vett az 1954-es berni vb-döntőn, s a világbajnok német csapat több tagjával is jó barátságot ápolt. Ezt követően kapura lövő versenyt rendeztünk, melynek nyertesei többek között Puskás-labdát és -sálakat, illetve Szoboszlai-mezeket kaptak.

Tovább

Konzuli ügyelet a labdarúgó-Eb ideje alatt

Kedves Honfitársaink!

Kedves Szurkolók!

Június 14-én kezdődik az Európa-bajnokság, válogatottunk másnap Kölnben Svájc ellen kezdi meg a tornát. Konzuli Szolgálatunk minden megtesz azért, hogy a csapatot buzdítók a meccsekre koncentrálhassanak, s ha mégis szükséges, mielőbb segítséget kapjanak. Ezért kollégáink 0-24 órában rendelkezésükre állnak a következő telefonszámokon: + 36 30 084 1605, + 36 30 387 0636, + 36 30 120 9151.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium budapesti call centere a + 36 80 36 80 36-os számon hívható, de akár szöveges üzenetben is elérhető. Viber: + 36 30 36 36 555, WhatsApp: + 36 30 36 36 111.

További, részletes információkat a Konzuli Szolgálat honlapján találnak: https://konzinfo.mfa.gov.hu/hirek/az-uefa-euro-2024-re-utazok-figyelmebe  

Együttműködésüket előre is köszönjük, jó szurkolást kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Tovább

A MAGYAR FOCI ÉS KULTÚRA NAPJA – JÚNIUS 18.

Kedves Honfitársaink!

A labdarúgó EB során Düsseldorf városa egy, a résztvevő országokat bemutató rendezvénysorozattal ünnepli Európa sokszínűségét. Nagy örömünkre szolgál, hogy ennek keretében hazánk értékeit is elhozhatjuk az „Álmok stadionjába” – legyen szó sportról, művészetekről, vagy gasztronómiáról.

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket erre a változatos programra, ahol már a másnapi magyar-német mérkőzésre is együtt „izzíthatunk”!

További információkat a mellékletben találnak. A belépés ingyenes, de megköszönjük, ha részvételi szándékukat jelzik a kult.dus@mfa.gov.hu címen.

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

Tovább

Az EU-bővítés 20 évét ünnepeltük az észak-rajna-vesztfáliai parlamentben

A berlini fal leomlása után régiónk országainak uniós csatlakozása döntő lépés volt kontinensünk politikai stabilitása és gazdasági prosperitása felé. Az észak-rajna-vesztfáliai parlament főkonzulátusunkkal és a 2004-ben az Unióba belépő további országok külképviseleteivel, valamint a dortmundi Auslandsgesellschaft-tal együtt, „Az EU-bővítés 20 éve – egy sikertörténet” mottóval ünnepelte a jeles évfordulót. André Kuper házelnök és Nathanael Liminski, a tartomány európai ügyekért is felelős minisztere mintegy 150 vendéget üdvözölhetett a rendezvényen, köztük a 10 csatlakozott állam – hazánk, valamint Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Málta, Ciprus - főkonzuljait, diplomatáit. Az esemény keretében térségünkből érkezett „ifjúsági nagykövetek” osztották meg az uniós tagsággal kapcsolatos tapasztalataikat, majd német diákokkal beszélgettek Európa jövőjét érintő kérdésekről. A programot a tecklenburgi „Mollmäuse” kórus színesítette dalaival.

Tovább