2018. szeptember 27-30. között, immáron harmadik alkalommal kerültek megrendezésre a Johannes-Rau-Platzon a Düsseldorfi Magyar Napok. E négy nap során igazi magyaros hangulatot teremtettünk Düsseldorf belvárosának szívében. A látogatók nagy száma pedig egyértelműen jelezte a rendezvény sikerét.

A színes és változatos kulturális program nagy közönséget vonzott a Rajna melletti térre. Nemcsak a hagyományos magyar népzenét képviselő művészek – mint például a Hagen-i Vadrózsa Táncegyüttes, a Légrády Testvérek, Terék József tárogatóművész, vagy a Romano Glaszo autentikus romazenekar – előadásait élvezhették a rendezvényre látogatók, de a Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint duó, valamint a Budapest Ragtime Band elhozta a közönség számára a magyar jazz hangulatát is, míg a Chaverim Klezmer Band tradicionális zsidó zenét játszva szórakoztatta az érdeklődőket. E koncertprogram megvalósulását a Németországban és Magyarországon élő művészek szoros együttműködése segítette elő. 

Magyarország teljes pompájában és élénk sokszínűségében mutatkozott be Düsseldorf városában. A magyar piac kiállítói segítségével a helyi specialitások mellett a magyar kézműves sajátosságok bemutatására is sor került professzionálisan, magyaros vendéglátás mellett. A látogatók olyan kulináris termékeket, ízletes és hagyományos specialitásokat kóstolhattak, illetve vásárolhattak meg, mint például a méltán híres Pick-szalámi, minőségi magyar méz, mangalica húskészítmények, gulyás, kürtőskalács, lángos, különféle kolbászok, sajtok, borok, valamint pálinkakülönlegességek.

Emellett a német-magyar partnerség elmélyítése is fontos szerepet játszott a rendezvény során: a Magyar Napok megnyitójának keretében került aláírása a legújabb iskolai partnerség a düsseldorfi Wim Wenders Gimnázium és a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium között. Düsseldorf és Budapest közötti digitális partnerségét pedig a magyarországi startupok bemutatásával igyekeztek bemutatni az előadók.

A Düsseldorfi Magyar Napok alatt e kis ország megmutatta hatalmas szeretetét a kulináris és kulturális ínyencségek iránt. Mindenkinek köszönjük szépen a részvételt, várjuk Önöket a következő alkalommal is! Külön köszönettel tartozunk a rendezvény szponzorainak és támogatóinak és együttműködő partnereinknek, akik nélkül a Düsseldorfi Magyar Napok színvonalas megvalósulása nem lett volna lehetséges.

 

A rendezvényen készült képeinket ezen a linken érhetik el.