A magyar-német EB-csoportmérkőzés előestéjén, június 18-án a Düsseldorfi Kulturális Hivatal által kezdeményezett, az Európa-bajnokság folyamán minden résztvevő ország számára megjelenési lehetőséget biztosító rendezvénysorozat keretében, az „Álmok stadionjában” mutathattuk be hazánkat.

A program Szilágyi Gergő főkonzul üdvözlő szavai után egy, a két válogatott korábbi mérkőzéseit bemutató, egyben a másnapi összecsapás esélyeit elemző beszélgetéssel indult, melyet Réthy Béla, a „német futball hangja” moderált. Abba bekapcsolódott Stephan Keller főpolgármester is, a további résztvevők Lőw Zsolt, a Bayern München másodedzője, valamint Jürgen Mittag, a kölni sportfőiskola történész professzora voltak. Mellettük „kortanúként” a városban élő, 100 éves Elfriede Steigledert is megszólaltattuk, aki maga is részt vett az 1954-es berni vb-döntőn, s a világbajnok német csapat több tagjával is jó barátságot ápolt. Ezt követően kapura lövő versenyt rendeztünk, melynek nyertesei többek között Puskás-labdát és -sálakat, illetve Szoboszlai-mezeket kaptak.

A „kulturális blokk” keretében fellépett a 2009-es montreali tánc-világbajnokságon 3 kategóriában is győztes 4 For Dance táncegyüttes, majd DJ Selector Emka közreműködésével egy retró diszkóval zártuk a programot. Az eseményen a közönség megtekinthette a Főkonzulátusunk által készített, az utóbbi évek hazai gazdasági, tudományos, kulturális és turisztikai fejlesztéseit, nagyprojektjeit bemutató, „Magyarország Európa szívében” c. fotókiállítást, a büfében pedig magyar borokat és ételkülönlegességeket fogyaszthattak.

A programról a Radio Bonn/Rhein-Sieg által közölt tudósítást itt hallgathatják meg: https://locom.net/news/