A német gazdaság szívének tekintett Ruhr-vidék legjelentősebb, nagyszabású, kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciájára, a RuhrSummit-ra 2018. október 10. és 12. között, Bochumban kerül sor. Ez évben a nemzetközi startupok és kooperációk állnak a rendezvény középpontjában. A főkonzulátus szervezésében a Budapesti Vállakozásfejlesztési Közalapítvány segítségével magyar startupok részvételére is sor kerül.

A rendezvény keretében meghirdetett Challenge Pitch Pályázat hazai startupok számára is érdekes lehetőséget jelent:

12 német vállalat (közöttük a Siemens, RWE)  jelentette meg kiírását, mely lehívható a következő linken: https://summit.ruhr/2018/de/challenge/
A cégek különböző témákban, különböző feladatok megoldására várnak koncepciót és javaslatokat.

A három legjobb startup számára lehetőség nyílik a 2018. október 10-én a RuhrSummit Challenge Pitch-en való részvételre. További információk a kiírás kapcsán ITT találhatók.

 

További háttér - RuhrSummit:

Az idei konferencia súlyponti témája a digitalizáció: virtuális valóság, kiterjesztett valóság (VR/AR); IT biztonság, mesterséges intelligencia (AI) és Smart City. A RuhrSummiton aktív szereplésre, azaz pitchekre, B2B találkozókra is sor kerül, a startup expon pedig pedig önálló magyar stand felállítására kaptunk lehetőséget. A rendezvényen a tradicionális iparvidék, NRW tartomány és Németország nagyvállalatainak és kkv-inek innovációs vezetői, az egyetemek és kutatóintézetek képviselői, a befektetők és a több mint 50 országból érkező startupok találkoznak egymással. A cél partnerségek kialakítása, új megoldások felkínálása a helyi vállalatok képviselőinek, illetve a startupok nemzetközi üzletfejlesztésének támogatása.  A startupok a konszernek konkrét kihívásaira javasolhatnak megoldásokat (Challange Pitch), befektetők előtt mutatkozhatnak be (Business Angel Pitch), illetve pitch versenyre (Pitch Competition) is sor kerül. A rendezvényre 400 vállalati képviselőt, 150 befektetőt várnak, szervezésében partnerként részt vesznek a helyi üzleti élet képviselői, kereskedelmi kamarák, egyetemek, befektetőket tömörítő szervezetek.

Tobábbi információ a rendezvény kapcsán elérhető itt. Startupok számára a részvétel díjmentes, regisztrálni ezen a linken lehet.