Számos jelentős düsseldorfi székhelyű konszern, vagy akár kkv mellett a városfejlesztési társaság is aktív szereplője a „Digitális Város”-nak, melynek célja egy gazdasági kommunikációs platform létrehozása a politika, oktatás-képzés és kutatóintézetek bevonása mellett. További cél az IKT és digitalizáció területén folytatott K+F támogatása és az ezzel kapcsolatos tapasztalatcsere.

Mindebben természetesen központi szerepet töltenek be a rendezvények és egyéb fórumok: DigiTalk (havi rendezvény, mely keretében cégek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, DigiSocial (networking rendezvény helyi éttermekben), DigiLearn (business és management szemináriumok).

A Digital Innovation Hub Düsseldorf/Rheinland legfontosabb partnere a „Digitális Város Düsseldorf”, mely kifejezetten a város gazdasági szereplőit szólítja meg. Szoros együttműködés létezik mindemellett a Digitális Város München és Düsseldorf között és a szervezet célja a kooperációk további kiépítése Budapest felé a fent említett digitális partnerség keretében. A szervezet elnöke Stephan Schneider, egyben business executive a Vodafone konszern düsseldorfi központjában.